] Voortdurend creëren is alles | Kunstkring BArt

Voortdurend creëren is alles

Opnieuw geven wij u via deze pagina graag een impressie van de manier waarop een van onze kunstenaars tijdens de corona “lockdown” zijn creativi-tijd heeft benut. De beurt is aan

Willy Alferink
(beeldend kunstenaar)

Wie Willy Alferink kent weet dat hij een ongekende scheppingsdrang heeft. Gelukkig voor hem hebben de beperkende maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen hem daarbij niet gehinderd. Eerder gaven ze hem een stimulans (en zeker de extra tijd) om datgene te doen wat hij het liefst doet: iets creëren.
En wie niet alleen Willy kent, maar ook zijn werk weet dat hij die tijd optimaal benut om zijn creaties met uiterste precisie te perfectioneren.
Willy geniet van de hele weg naar zijn het eindresultaat: het uitwerken van zijn idee, inclusief alle uitdagingen die hij daarbij tegenkomt.

Geen schilderijen meer; alleen nog sculpturen

“Willy schildert sinds 1995 en behalve schilderijen maakt hij ook sculpturen, beschildert hij etalagepoppen en nog veel meer.” Zo staat het in de korte beschrijving van de kunstenaarsgalerie op de B-Art website.
Mogelijk zullen we die tekst binnenkort moeten aanpassen.
Want enige tijd geleden heeft Willy besloten om te stoppen met het maken van schilderijen.
De reden hiervan ligt in het feit dat hij merkte dat hij veel meer voldoening kreeg van het creëren van sculpturen, waardoor zijn creativiteit er een derde dimensie en vele extra mogelijkheden bij kreeg.

Met de handen bezig zijn. Experimenteren. Een voortdurende zoektocht naar andere technieken en materialen. Dat is het wat Willy trok en trekt.
Een zoektocht die hij vond in het maken van sculpturen.
De basis maakt hij van polystyreen schuim, glasvezeldoek, kunsthars en dergelijke materialen. Daarna gebruikte hij diverse technieken en materialen voor de afwerking. De laatste jaren is hij zich gaan verdiepen in het beplakken van die basisvormen met extreem kleine scherven porselein.

Daarvan heeft Willy er inmiddels al 12 gemaakt. Deze sculpturen hebben al op vele exposities en locaties erg veel belangstelling getrokken.
Momenteel staan er twee in de etalage van Ter Mull Ondermode in de Walderstraat 31 in Lochem.

Wandsculpturen: een 2D/3D combinatie

Sinds kort is Willy Alferink opnieuw een nieuwe weg ingeslagen en is hij begonnen aan een voor hem nieuw concept: wandsculpturen.

Bij deze wandsculpturen (hand-made) maakt hij enkel gebruik van glasvezeldoek, kunsthars, scherven porselein en wat hij al vormend bedenkt en nodig vindt om er opnieuw iets bijzonders van te maken.
De bijgaande foto’s geven een indruk van de eerste drie wandsculpturen die klaar zijn. Aan nummer 4 wordt nog gewerkt.

Overtuig uzelf

Alle informatie en afbeeldingen van de kunstwerken kunt u vinden op de website: www.willyalferink.nl.
Iedereen die belangstelling heeft voor (èèn van de) kunstwerken wordt uitgenodigd om die in zijn huisgalerie (met gepaste afstand natuurlijk) in Lochem te komen bekijken.
Wel graag tevoren even opbellen (06- 44269088) om een afspraak te maken.

Ook wie geïnteresseerd is (of misschien al lang was) in een van Willy’s schilderijen moet zeker van die uitnodiging gebruik maken.
Om de gemaakte kunstzinnige draai kracht en zich te richten op de toekomst bij te zetten biedt Willy Alferink nu zijn schilderijen aan met 50% KORTING.
Exacte prijzen staan op bovengenoemde website.