] Werk van Corry Lankveld en Claudy Cellier in gemeentehuis Berkelland | Kunstkring BArt

Werk van Corry Lankveld en Claudy Cellier in gemeentehuis Berkelland

corry-en-claudyDe expositie in de hal van het gemeentehuis is opnieuw ingericht. Er staat nu keramiek van Corry Lankveld uit Eibergen en er hangen schilderijen van Claudy Cellier uit Neede. De toegang is vrij gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Borculo – Claudy Cellier is afkomstig uit Zuid-Frankrijk, maar woont al 34 jaar in Nederland. Tekenen was alles voor haar. Ze was het liefst naar de kunstacademie gegaan, maar dat was toen niet haalbaar. Op Ibiza kwam zij in kunstenaarskringen terecht en daar besefte ze hoe belangrijk het maken van kunst voor haar was. Uiteindelijk volgde ze de liefde en kwam in Nederland terecht. Daar deed ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ze overwon daar haar ‘angst voor kleuren’.

Corry Lankveld is haar ‘klei-juf’ nog altijd dankbaar dat zij de kleine Corry heeft leren boetseren. Dat goede gevoel voor het werken met klei is ze nooit meer kwijtgeraakt. Sterker nog, het is haar manier om de wereld om haar heen te vergeten en zich op het scheppen van iets moois te storten. Als een echte autodidact mag ze graag experimenteren met allerlei technieken. Als de vuurkorf brandt, is het niet alleen om je aan te warmen, maar hij wordt ook gebruikt om werk af te bakken.

Beeldend kunstenaars kunnen zich aanmelden voor deelname aan deze tentoonstellingen via mail: berkellandcultuur@gmail.com.