] Werk van Marianne Appels in centrum Bocholt | Kunstkring BArt

Werk van Marianne Appels in centrum Bocholt

Onder een stralende zon en veel belangstelling en complimenten van voorbijgangers heeft Marianne Appels (Eibergen) de inwoners en bezoekers van Bocholt een verfrissende kijk gegeven op wat velen van hen doen wanneer ze in het centrum langs de 300 m lange schutting lopen die de bouwactiviteiten van het nieuw te bouwen kantoor van de Stadtsparkasse aan het oog onttrekt: Even kijken !!!

Ze is de eerste van de Nederlandse kunstenaars die door de coördinator van het project, Hans Benno Hein, via Kunstkring B-Art werden uitgenodigd om een gedeelte van de houten afscheiding van een kunstwerk te voorzien. Haar 15 x 15 cm grote creaties uit de serie “Silly People” stonden model voor het kunstwerk dat -zoals de foto laat zien- op een vlak van 360 x 250 cm moest worden uitgewerkt. Een hele opgave.
Maar wel een leuke en dankbare opgave.
Zoals gezegd: heel veel voorbijgangers, jong en oud, ook plaatselijke kunstenaars, bleven staan om te kijken, vragen te stellen, een selfie of een praatje te maken of om te vragen of er ook voor hen misschien een mogelijkheid bestond om een gedeelte van de afscheiding te kunnen bewerken.
Bocholt live kwam langs voor een interview dat nog dezelfde dag via Facebook werd verspreid en weer mensen trok die kwamen kijken.
Een kijker kwam zelfs informeren of hij het werk van Marianne na afloop van de bouwactiviteiten zou kunnen overnemen om het in zijn tuin te plaatsen.

Dan zal hij trouwens toch wel even moeten wachten.
Naar schatting zal de bouw ongeveer 2 jaar in beslag nemen.
Tot die tijd hebben de kunstenaars een gratis expositie in het centrum van Bocholt.
Gratis. Want de kosten voor de kunstenaar worden vergoed uit de Euregiocultuurpot van de gemeente Bocholt.
Zoals bijgaande foto laat zien: er zijn nog plaatsen vrij. Berkellandse kunstenaars die alsnog geïnteresseerd zijn hun talent te tonen kunnen dat laten weten:
– rechtstreeks door contact op te nemen via info@kunstcarree.de
– door contact op te nemen met Marianne Appels, zodat zij je kan introduceren
– door contact op te nemen met Kunstkring B-Art, zodat we alvast plaats(en) kunnen reserveren.

Ideetje om gezellig met een paar Berkellandse kunstenaars (bijna letterlijk) in Bocholt een dagje aan de weg te timmeren?
Wie exposeert naast Marianne?